Nørklere

Kan du lide at nørkle?

Kan du li’ at strikke, hækle eller sy, og har ingen i familien eller omgangs- kredsen rigtig brug for hjemmestrikkede sokker/huer eller andet, så kan du hjælpe og glæde børn i hele verden, ved at blive nørkler i Røde Kors.

I Hillerød afdeling er 60 nørklere, alle kvinder (vi kan sagtens have mandlige nørklere) i gang med at lave håndarbejde (nørkle) og fremstille børnetøj efter fastlagte mønstre, udarbejdet af Røde Kors.
Hele ideen i nørkleprogrammet er, at du hjemme eller sammen med andre frivillige nørkler når det passer dig. Selvom du kun kan nå lidt, kan det, for det enkelte barn gøre en stor forskel.

Måske har du selv garn og stofrester, eller kender nogen der ikke længere har brug for deres eget. Ellers er vi for det meste så privilegerede, at mange mennesker afleverer deres garn og stofrester i Røde Kors Butikken, så vi på den måde kan holde gang i hæklenåle og strikkepinde eller symaskinen.

Det færdige arbejde, afleveres i Røde Kors butikken, til undertegnede som tæller op og pakker det færdige tøj i store flyttekasser. Derefter afhentes tøjet til pakkecentralen i Kliplev i Sønderjylland og herfra sendes der årligt imellem 35 og 40 tons nørkletøj, til børn i hele verden.

Der er ca. 4500 nørklere i Danmark